top of page

Защо Lady Gaga е Жена на годината на Billboard?


Или иначе казано - кои са най-важните събития в живота на Lady Gaga през 2015г., които накараха Billboard да избере именно нея за своята Жена на годината.

14 ФЕВРУАРИ

Гага и Тейлър Кини обявяват своя годеж с невероятен диамантен пръстен във формата на сърце, върху който са изписани и инициалите им, "T♥S".

22 ФЕВРУАРИ

Втори триумф за Гага в един и същи месец! Тя показа Лейди-то в себе си и изпълни компилация от любимите класики, включени във филма "The Sound of Music" за 50-тата годишнина на продукцията.

26 АПРИЛ

Заедно със своя джаз приятел, Тони Бенет, Гага изумява тълпата на джаз фестивала в Ню Орлиънс с хитове от Великата книга с американски класики, включени в общия им албум, "Cheek To Cheek".

8 ЮНИ

Губернаторът на Ню Йорк, Андрю Куомо, обединява сили с Гага, за да отстоят заедно своята позиция срещу сексуалното насилие в колежански кампуси.

19 ЮНИ

"Все още се чувствам незавършена като артист", споделя Гага, докато приема първата награда за съвременна икона на Залата на славата на текстописците.

18 СЕПТЕМВРИ

Гага реализира своето видео за песента "Til It Happens To You", посветена на жертвите на сексуално насилие в колежански кампуси в Щатите. Върху песента, тя работи с наградената с "Грами", Даян Уорън, а песента е включена в саундтрака на филма "The Hunting Ground".

2 ОКТОМВРИ

Гага става първия изпълнител в историята, който има на 7 милиона дигитални продажби на две свои песни - "Just Dance" и "Poker Face".

7 ОКТОМВРИ

Гага дебютира на телевизионния екран в ролята на графиня Елизабет в сериала "American Horror Story" по FX.

19 ДЕКЕМВРИ

Гага получава награда за млад артист на националните награди за изкуство (най-почетната титла, според организацията) пред публика от влиятелни личности, сред които Джеф Кунс, Клаус Бизенбах и София Лорен.

24 ОКТОМВРИ

Центърът на "Йейл" за емоционална образованост и фондацията "Born This Way" са домакини на събитие, което представя изложби и работилници от адвокати и професори.


Акцент
Скорошни
bottom of page