top of page

Lady Gaga е въвлечена в делото на Kesha и Dr. Luke


Адвокатите на Dr. Luke са пуснали документи, в които настояват Lady Gaga да се яви в съда като свидетел за делото, което той води срещу Kesha. Според източници, продуцентът от дълго време се опитва да накара певицата да даде показания лично, но тя винаги изпраща нужната информация по екип.

Получената призовка е във връзка с текстови съобщения, разменени между Гага и Dr. Luke през 2013 година във връзка с предполагаемото сексуално насилие от страна на продуцента върху Кеша. Когато разговорът между двамата е бил поискан като доказателство, Гага е изпратила многократно редактирана версия на екипа на Dr. Luke.

Преди няколко месеца, Гага не криеше симпатиите си към Kesha и открито я подкрепяше като дори сподели кадри, на които е с нея, в социалните мрежи с апел за справедливост. Адвокатите на Лукас твърдят, че Lady Gaga e помогнала на Кеша за разпространяването на негативни съобщения онлайн по негов адрес, пораждайки редица клевети.

Екипът на Люк направи следното изявление: "Адвокатите на Dr. Luke изпратиха призовка на Lady Gaga, защото тя има важна информация, която засяга неверни твърдения, разпространени пред нея от Kesha. Действието е сметнато за необходимо, след като екипът на Люк прави няколко неуспешни опита да накара Гага да определи дата за даване на показания".

Представител на Lady Gaga споделя пред Billboard: "Юридическият екип на Гага ще я представи пред съда, тъй като тя е предоставила цялата търсена информация, с която разполага, и самата тя се явява подчинен свидетел на процеса. Люк и помощниците му се опитват да манипулират истината и да привлекат вниманието на пресата към делото, въвличайки името на Lady Gaga и обвинявайки я, че избягва да присъства лично".


Акцент
Скорошни
bottom of page